Seniorenraad Oss zet zich in voor zelfstandig wonen

Seniorenraad Oss zet zich in voor zelfstandig wonen

De Seniorenraad Oss vertegenwoordigt de 30.000 ouderen in Oss. De raad zet zich in om voor de kwaliteit van leven, woonvoorzieningen, zorg en welzijn van de ouderen. Alle ouderenbonden van Nederland, de ANBO, KBO en PCOB zijn vertegenwoordigd in de Seniorenraad. Daarnaast is er een goede samenwerking met de gemeente Oss, de leden van de Seniorenraad zijn actief in het werkveld Ouderenparticipatie van de Wmo-adviesraad.

image-4534029

Noodfonds

De Seniorenraad zet zich op verschillende manieren in voor de 55-plussers in Oss. Zo is er een noodfonds voor ouderen die acuut te maken hebben met een financieel probleem. Het noodfonds is een eenmalige lening, om dit acute probleem op te kunnen lossen.

Blijvend thuis in eigen huis

Daarnaast heeft de Seniorenraad het project “Blijvend thuis in eigen huis”, ouderen krijgen dan een deskundige advies of hun woning geschikt is om er te blijven wonen als de zorgbehoefte gaat toe nemen. Dit is een vraag waar alle ouderen mee te maken krijgen en de Seniorenraad Oss wil ouderen helpen om zo lang mogelijk in hun zelfstandige woning te kunnen blijven.

U kunt vrijblijvend en gratis advies krijgen van deskundigen om uw huis bouwkundig te beoordelen. Vooraf moet u een vragenlijst invullen, waarna één van de bouwdeskundigen bij u op bezoek komt. Vervolgens kijken zij naar de bouwkundige mogelijkheden voor aanpassingen in uw woning en helpen zij met het aanvragen van een eventuele bouwvergunning.

9196

Meer informatie

Wie behoefte heeft aan meer informatie, kan de website van de Seniorenraad Oss raadplegen, hier zijn onder andere de jaarverslagen en contactgegevens te vinden.

 

Reacties zijn gesloten.