PCOB

De PCOB komt op voor alle senioren in Nederland, met als doel om een maatschappij te creƫren waar iedereen naar zijn of haar mogelijkheden mee kan doen. PCOB staat voor de Protestants Christelijke Ouderen Bond, de bond is opgericht in 1960 en heeft ongeveer 95.000 leden, verspreid over 330 lokale afdelingen.

PCOB_logo_GemActief_CMYK

Belangenbehartiging

De PCOB heeft 6 thema’s voor belangenbehartiging opgesteld. Ten eerste buigt PCOB zich over arbeidsparticipatie, ouderen die weer aan het werk willen worden hierbij geholpen. Het tweede thema is De Menselijke Maat, de PCOB wil ervoor zorgen dat de mens weer centraal komt te staan en wil dus dat senioren voldoende sociale contacten hebben. Daarnaast wordt het thema financiĆ«n besproken, de PCOB komt op voor de inkomens en pensioenen. Ook het thema gezondheid komt aan bod, de PCOB informeert senioren over verschillende gezondheidsthema’s. Het vijfde thema is waardig ouder worden, waarmee de bond wil bereiken dat ouderen een goede kwaliteit van leven hebben. Tot slot is er het thema zorg, welzijn en wonen. Hierbij wordt gefocust op de regie over het eigen leven, senioren moeten zo lang mogelijk zelfstandig blijven.

Activiteiten

De lokale afdelingen van de PCOB organiseren allemaal hun eigen activiteiten. De afdeling Oss organiseert maandelijks een activiteit, dit zijn vaak lezingen op gezamenlijke maaltijden. Landelijk organiseert de PCOB geregeld bijeenkomsten over medische behandelingen en wilsverklaringen.

Meer informatie

Als u meer informatie wilt of lid wilt worden, kunt u de website van de PCOB raadplegen, hier vindt u meer over de voordelen van een lidmaatschap, de thema’s en de activiteiten.